Achtergrond

Met mijn jarenlange praktijkervaring als Senior Portfolio Manager (fixed income, credits, equities, alternatives, zowel intern als extern beheer) ken ik de wereld van het institutioneel vermogensbeheer van binnenuit. Ik heb scheikunde en bedrijfskunde gestudeerd. Daarnaast ben ik CFA en FRM charterholder en afgestudeerd psycholoog. Deze combinatie van kennis en ervaring heeft me in staat gesteld om uit te groeien tot een echte specialist als het gaat om het verbeteren en vastleggen van beleggingsprocessen en alles wat daarbij komt kijken. Drie spelers uit de Nederlandse top tien van pensioenuitvoerders hebben inmiddels met mij samengewerkt op dit gebied en ook kleinere spelers weten mij te vinden (referenties zijn verkrijgbaar).

Tevens werk ik als vaste docent voor SPO (Stichting Pensioen Opleidingen) en ben ik lid van de vakgroep vermogensbeheer. Vanuit deze functie houd ik me onder meer bezig met het schrijven en actualiseren van lesmateriaal, zoals voor de ‘Leergang Besturen van een Pensioenfonds'.

Ik sta voor onafhankelijkheid, vertrouwen en kwaliteit.

 

CV Kirna Smit

Geboren op 15 juli 1977 te Utrecht

Opleiding:

2011 Financial Risk Manager, Global Association of Risk Professionals
2009 Arbeids- en Organisatiepsychologie, Open Universiteit, Cum laude afgestudeerd
2005 Chartered Financial Analyst, CFA Institute
2000 Financial Management, Universiteit Nyenrode, Cum laude afgestudeerd
1999 Scheikunde, Universiteit Utrecht, Met genoegen afgestudeerd

Werkervaring:

2009-heden Kirna, Interim Asset Management Professional. Diverse opdrachten uitgevoerd op het gebied van het verbeteren en vastleggen van beleggingsprocessen. Referenties zijn beschikbaar.
2009-heden Stichting Pensioen Opleidingen (SPO). Vaste docent in de Leergang Besturen van een Pensioenfonds (DNB deskundigheidseisen op niveau 2) en lid vakgroep vermogensbeheer. Vanuit deze functie medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het lesmateriaal.
2008 FunktieMediair, Assessment & Development
2002-2007 PGGM, Senior Investment Manager
Portefeuillebeheer: Portefeuilles beheerd op het gebied van fixed income, credits, equities en alternatives. Eindverantwoordelijk geweest voor EUR 6 miljard intern beheerde creditportefeuille. Ervaring met hele proces van portefeuillebeheer, o.a. research, portefeuilleconstructie, trading, hedging, monitoring en het maken van verantwoordingsrapportages.
Strategisch beleggingsbeleid: Medeverantwoordelijk geweest voor het ontwerp en inrichting van de beleggingsmethodiek voor de intern beheerde liquide portefeuilles met aandacht voor de hele keten. Onder meer visualisaties gemaakt van de verschillende beleggingsprocessen en uitgebreide reference guides geschreven, implementatie- en monitoringtools ontwikkeld en rapportages hierop ingericht. Tevens verantwoordelijk geweest voor het schrijven van diverse interne en externe notities, zoals beleidsnotities en investeringsvoorstellen voor beleggingscommissies.
Research: Het opzetten en bijhouden van credit en equity research. Eigen framework ontwikkeld, inclusief een eigen DCF model. Veel ervaring met corporate analysis, financiële verslaglegging en contacten met banken en management. Vele jaren de ontwikkeling van zo'n 75 bedrijven uit verschillende sectoren dagelijks gevolgd en vastgelegd als basis voor het innemen van posities.
Diversen: Vanuit de front office geparticipeerd in verschillende multidisciplinaire dealteams (o.a. het kopen van grotere belangen in ondernemingen, selectie externe managers, etc.). Tevens bijgedragen aan educatie op het gebied van vermogensbeheer.
2001-2002 McKinsey & Company, Business Analyst Corporate Finance
Strategische en financiële analyse van bedrijven in relatie tot M&A.

Overig:

2009 CFA Investment Research Challenge. Mentor Amsterdam Business School (UvA) team. Winnaars Nederlandse finale en derde in Europese finale.
2007 Winnaar Masterclass Het Financiële Dagblad
Registratie bij DSI als Senior Vermogensbeheerder
2000 Winnaar Meyer en Samuel Roeper studiebeurs

Nevenactiviteiten:

Piano en saxofoon spelen (lichte muziek). Brede interesse in wetenschap, cultuur en actualiteit. Schrijven en sporten.